Harrastuskunstnik tõi tööd ja meenutused rahva ette

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirguliinas elav, oktoobri alguses oma 70 eluaasta juubelit tähistanud harrastuskunstnik Raina Leppik on pensionipõlves täielikult meelisharrastusele pühendunud. Maalida meeldib talle kõige enam loodusvaateid.
Tsirguliinas elav, oktoobri alguses oma 70 eluaasta juubelit tähistanud harrastuskunstnik Raina Leppik on pensionipõlves täielikult meelisharrastusele pühendunud. Maalida meeldib talle kõige enam loodusvaateid. Foto: Sirje Lemmik / Valgamalane

Kolmapäeval kogunesid Tsirguliina raamatukokku kunstihuvilised. Üritustesarja «Tunne inimest» käigus kohtusid nad sel korral kohaliku harrastuskunstniku Raina Leppikuga.

Raamatukogus oli rahvale uudistamiseks välja pandud Raina Leppiku kümmekond akvarellmaali. Hubases õhkkonnas laudade taga istudes, kohvi juues ja kringlit süües rääkis Leppik oma kunstnikuteest ja maalide sünnist.

Oktoobris 70. sünnipäeva tähistanud elupõlisele tsirguliinlasele meeldis juba lapsena joonistada. «Mäletan, et viieaastasena joonistasin jõuluvana ootuses hulk pilte, mis talle kinkisin. Kui järgmisel päeval pärast jõulutaadi külaskäiku oma joonistused prügikastist leidsin, varises minu maailm kokku. Olin nii solvunud, eelkõige aga jõuluvanas pettunud,» meenutas ta kunstnikutee algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles