Muutusid kalmistupühade kuupäevad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Cimze monument Valka kalmistul.
Janis Cimze monument Valka kalmistul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valka kihelkonnaduuma otsustas 30. oktoobri istungil kinnitada muudatused kalmistute ülalpidamise ja kasutamise reeglites, millest tulenevalt muutuvad kalmistupüha kuupäevad.

Tulevikus hakkab kalmistupüha toimuma Valka linna Cimze kalmistul ja Metsakalmistul ning Valka vallas asuval Stoķi kalmistul augusti esimesel laupäeval, Vijciemsi kalmistul augusti teisel laupäeval.

Tutvudes ümberkaudsete kihelkondade kalmistupüha aegadega, konstateerisid spetsialistid, et augusti esimesel pühapäeval on kalmistupühad nii Alūksne, Strenči, Rūjiena kui ka Palsmane kalmistutel, augusti kolmandal pühapäeval Gaujiena kalmistutel. Sel ajal toimuvad tavaliselt ka muud avalikud üritused.

Selleks, et hoiduda ürituste kokkulangemisest, on kindlasti vaja muuta kuupäevi, et kadunukeste lähedased saaksid külastada mitut kalmistupüha.

«Kuupäevade muutmine on vajalik, et inimestel oleks mugavam kalmistupühi külastada. Kuna üha rohkem inimesi elab väljaspool kihelkonda, on neil palju mugavam seda teha just laupäeval, mitte pühapäeval,» selgitas Valka kihelkonna duuma esimees Vents Armands Krauklis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles