Elektriliin süttis põlema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkenud elektriliin. Foto on illustratiivne.
Katkenud elektriliin. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalasele saabus vihje, et paar Tõrva linna elanikku nägid täna, 7. novembri õhtul jalutuskäiku tehes Pokardi teeotsas omapärast ja hirmutavatki vaatepilti.

Juba eemalt nägid naised üpris suurt tulekuma. "Justkui keegi oleks lõket teinud," olnud ühe naise esimene mõte.

Lähemale minnes selgus, et mitmest kohast leegitseb hoopis elektriliin: nii tee peal kui tee kõrvalt. Kokku olnud lõkkeid suisa kümmekond. Pealtnägijaid hämmastas seejuures, et autod teel lebava ja põleva liini pealt kartmatult üle sõitsid. "Täiesti jube vaatepilt," kinnitas üks naistest.

Kuigi naised uskusid, et keegi on põlevast elektriliinist juba päästjaid teavitanud, otsustasid nad siiski seda kontrollida. Selgus, et mitte asjata -- helistajale kinnitati häirekeskusest, et enne neid juhtunust keegi põlevast liinist teatanud polnud.

Peagi pärast telefonikõnet jõudsid päästjad kohale ja liinist lülitati vool välja, misjärel põleng vaibus.

Elektrilevi kodulehe andmetel jäi kella 19.12 ajal Tõrva ja Helme piirkonnas elektrita 22 alajaama ja 167 majapidamist. Ilmselt on elektrikatkestus põlenguga seotud. Kella poole kümne ajal oli sama kaardi andmetel vool kõigis majapidamistes tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles