Valgamaa ootab lisaraha

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kagu-Eesti tegevuskava töörühm andis eilsel kohtumisel Põlvas tegevuskava ja rakendusplaani projektile heakskiidu ja järgnevalt saadetakse kava kooskõlastamiseks kõikidele partneritele, andis teada siseministeeriumi pressinõunik. Siseministri kinnitusel lisatakse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest Kagu-Eesti arengu heaks täiendavalt 3 miljonit eurot ehk nii Võru, Valga kui Põlva maakonnale 1 miljon eurot.

Kokku suunatakse järgmistel aastatel Euroopa Liidu piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest Kagu-Eestisse esialgse ettepaneku kohaselt ligi 27 miljonit eurot.

«Leppisime töörühma liikmetega kokku, et kogume dokumendile ka kõikidelt olulisematelt huvigruppidelt tagasisidet. Eesmärk on saada võimalikult edasiviiv ja läbimõeldud tegevuskava, mis oleks Kagu-Eestile reaalseks toeks ning mille tegevustel oleks ka rahaline tugi,» ütles töörühma juht, siseminister Hanno Pevkur.

Sündiva tegevuskava tuum on ettevõtluse areng, konkurentsivõime suurendamine ja töökohtade loomine. Samuti on olulised valdkonnad loodusliku- ja kultuuripärandi eripära parem kasutamine, transpordiühendus nii piirkonna sees kui kaugemale liikumiseks ning piirkonna atraktiivsuse tõstmine töö- ja elukohana.

«Kuna Kagu-Eesti on piiriregioon, oleme töörühmas esile tõstnud ka julgeoleku teema. Piiri lähedal ei peaks olema tühi maa, vaid seal peab elama piisavalt inimesi, kellel jagub kodukohas tööd ja rahulolu pakkuvaid tegemisi,» märkis minister.

«Tegevuskava elluviimise puhul rõhutaksin Kagu-Eesti omavalitsuste, ettevõtjate, haridusasutuste, kodanikuühenduste ja teiste oluliste kohapealsete tegijate panust – üheskoos on võimalik püstitatud eesmärke paremini saavutada,» toonitas Pevkur.

Koalitsioonilepingus kokku lepitud Kagu-Eesti tegevuskava loomiseks moodustas siseminister laiapõhjalise töörühma, kuhu kuuluvad kohalikud eestvedajad ning ametkondade esindajad. Kava vaatleb Põlva, Valga ja Võru maakonda ühe regioonina. Töörühm kohtus esimest korda juuni alguses. Tegevuskava on plaanis esitada valitsusele selle aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles