President jätab piirilinna tulemata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunanaabrite praegust president Andris Bērziņšit võis viimati kaksiklinnas näha suvel, kui siin leidis aset Võidupüha paraad.
Lõunanaabrite praegust president Andris Bērziņšit võis viimati kaksiklinnas näha suvel, kui siin leidis aset Võidupüha paraad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaksiklinna Valga-Valka Läti poolel saab laupäeval teoks ajalooline sündmus: kell 13 avatakse seal mälestusmärk kunagisele riigijuhile Kārlis Ulmanisele. Monument kerkib Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Inga Karpova sõnul Valka kesklinna paljudele valgamaalastelegi tuttavale Lugaži väljakule Valka kultuurimaja ning Valka kunstikooli vahelisele alale.

Kui algselt pidi monumendi avamisele saabuma ka lõunanaabrite praegune president Andris Bērziņš, siis täna, 13. novembril kinnitas Ziemeļlatvija ajakirjanik Aldis Māris Dubļāns Valgamaalasele, et praegune riigipea oma eelkäija monumenti siiski avama ei tule.

Põhjused, miks Bērziņš lubadustest hoolimata siiski piirilinna, kus ta varem presidendina vaid korra on käinud, kohale tulemata jätab, on Dubļānsi sõnul ebaselged.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles