Eesti vanim ja suurim jõustruktuur tähistab täna Türil sünnipäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili.
Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. Foto: Eesti Kaitsevägi

Kaitseliidu 96. aastapäevale pühendatud pidulik kontsert-vastuvõtt, kuhu on kutsutud kõik tublimad kaitseliitlased, naiskodukaitsjad ja noorte kotkaste ning kodutütarde juhid, toimub täna Türi kultuurikeskuses.

Aastapäevapeol astuvad kõnedega üles Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja Kaitseliidu vanematekogu liige, riigikogulane Aivar Riisalu. Parimaid kaitseliitlasi autasustatakse Kaitseliidu kõrgeima teenetemärgi Valgeristiga. Muusikalist külakosti pakub Kaitseliidu ühendorkester dirigent Mati Põdra juhtimisel ja spetsiaalselt selleks ürituseks kokku pandud Kaitseliidu koor. Mõlemate muusikakollektiivide moosekandid on vabatahtlikud kõikjalt Eestist.

Kaitseliidu ülema brigaadikindral Meelis Kiili sõnul on Kaitseliidu vabatahtlik Eestis kandev jõud. "Need on inimesed, kes teostavad riigikaitset, inimesed, kes ohu korral tulevad ilma igasuguse sunnita ning täidavad oma kohust," lisas kindral Kiili. Käesoleva aasta kolme kvartaliga on Kaitseliidu liikmeskond kasvanud 600 liikme võrra, hõlmates 14 738 tublit Eestimaa meest ja naist. Koos naiskodukaitse, noorte kotkaste ja kodutütardega kuulub Kaitseliidu perre 23 225 liiget.

Esimese maailmasõja lõpuga 11 . novembril 1918 lõppes ka Saksa okupatsioon Eestis, veel samal päeval moodustati noore riigi kaitseks relvastatud kodanike liit –Eesti Kaitse Liit. Sõjaministrile allutatud EKLi ülemaks sai kindralmajor Ernst Põdder, juhatuse esimeheks aga Johan Pitka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles