Teadlikkus puu- ja köögiviljade vajalikkusest on kasvanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja tellimusel valminud TNS EMORi uuringu põhjal sööb 91% lastest heameelega puuvilju ja marju, samas köögivilju sööb heameelega 71% lastest.

Laste ja noorte teadlikkus puu- ja köögivilja soovituslikust tarbimiskogusest on aastaga mõnevõrra kasvanud. Uuringus osalenud 6-14 aasta vanustest lastest teadis 34% toitumissoovitust, mille kohaselt peaks iga päev sööma vähemalt 5 peotäit puu- ja köögivilju (eelmisel aastal teadis seda soovitust 31% vastajatest). Vastanutest 76% siiski teab, et köögi- ja puuviljade söömine on kasulik. Uuringu andmetel sööb iga päev puu- ja köögivilja 78% uuringus osalenud lastest, kuid vähemalt 5 peotäit tarbib neist vaid 13% (aasta varem 12%).

Täna ja homme toimub Tallinnas Saku Suurhallis mess "Laps ja Pere", millel osalev Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub inimesi üles tarbima iga päev viis peotäit puu- ja köögivilja. EPKK stendil mängib lastega Jänku Jussi multikatest tuttav Jänku Johanna. Koos temaga saab ka joonistada ja erinevaid ülesandeid lahendada – selleks on EPKK välja andnud töövihiku Nämma köögivili. Samuti saab vaadata Jänku Jussi köögiviljateemalisi multikaid.

Põllumajandus-Kaubanduskoja  3-aastane teavituskampaania puu- ja köögivilja tarbimise edendamiseks kestab 2015. aasta kevadeni. Kampaania eesmärgiks on suurendada tarbijate, eriti aga laste ja noorte teadlikkust köögi- ja puuviljade kasulikkusest ja kutsuda neid rohkem köögi- ja puuvilja sööma. Programmi rahastavad Euroopa Liit, Põllumajandusministeerium ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Programmi raames tehakse koostööd Tervise Arengu Instituudiga. TNS EMORi uuring puu- ja köögivilja tarbimise kohta viidi läbi tänavu septembris ja selles osales 502 last vanuses 6-14 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles