Sülearvuti kasutus peab olema võimalikult ohutu

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süle- ja tahvelarvuteid, aga ka paljusid teisi seadmeid ümbritseb elektromagnetväli. Kuigi nende mõju inimesele pole lõpuni teada, tuleks seadmete kasutamisel rakendada ohutusnõudeid.
Süle- ja tahvelarvuteid, aga ka paljusid teisi seadmeid ümbritseb elektromagnetväli. Kuigi nende mõju inimesele pole lõpuni teada, tuleks seadmete kasutamisel rakendada ohutusnõudeid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Süle- ja tahvelarvutid ning nutitelefonid, samuti WiFi ruuterid ja mobiilsed netipulgad pakuvad elavat kõneainet.  Mitte ainult teadlaste seas. Kõik justkui teavad midagi nende ohust või ohtlikkusest.

On neid, kes väidavad, et «kõik on peas kinni». Teised puistavad lugusid, kus ajukasvaja võis põhjustada just sülearvuti või nutitelefon.

Kuni pole lõplikult selge, kui palju elektromagnetväljad inimese tervist mõjutavad, soovitab neid uuriv Tallinna tehnikaülikooli doktorant Tarmo Koppel järgida elektrohügieeni ehk olla lihtsalt ettevaatlik. «Kuni selle tervislikkus pole teada, võib ju ise kiirgust vähendada,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles