Politsei kutsub üles inimesi nähtavaks tegema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üritusel osalejad ehivad oma piirkonnas ka helkuripuu, et pakkuda võimalust helkiv elupäästja endale puu küljest kaasa haarata ja end nähtavaks teha.
Üritusel osalejad ehivad oma piirkonnas ka helkuripuu, et pakkuda võimalust helkiv elupäästja endale puu küljest kaasa haarata ja end nähtavaks teha. Foto: Politsei.

Kodanikupäeval, 26. novembril korraldab politsei ühes abipolitseinikega Lõuna-Eestis aktsiooni «Helkuriga sõbraks», kuhu kaasab lisaks kohalikke elanikke andma oma panus kodukoha elanike nähtavaks tegemisel.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et igal aastal sagenevad pimeda aja saabumisega õnnetused, kus ohtu satuvad kergliiklejad, eeskätt just jalakäijad.

«Kuigi paljud on mõistnud helkuri kasutegurit ning on selle oma riietele kinnitanud, jagub endiselt ka neid, kes helkiva elupäästja taskupõhja jätnud või seda lihtsalt ei kasuta. Samas jääb pimedal teel jalakäija autojuhile sageli märkamatuks ning näha on vaid inimese küljes rippuv helkur. See on ka jalakäija parim kaitse enda nähtavaks tegemisel ja ohu vältimisel,» viitas Pähkel.

Ta lisas, et sarnaselt «Teeme ära» kampaaniale korraldab politsei koos abipolitseinikega 26. novembril Lõuna-Eesti kuues maakonnas ennetusürituse «Helkuriga sõbraks», kus iga piirkonna elanik saab anda panuse oma kodukandi naabri, tuttava või teiste piirkonna elanike nähtavaks tegemisel. Aktiivsed elanikud on oodatud ühes politseiga helkureid jagama Lõuna-Eesti 20 punktis.

Ennetusüritus algab õhtuhämaruse saabudes kell 17 ning vältab tunni jagu. Alustuseks räägitakse põgusalt helkuri tööefektiivsusest ja korrektsest kandmisest, millele järgneb valitud teelõikudel helkurkõnd, et esitleda teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet ning jagada kõnni vältel helkureid kõigile nendele kohalikele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Ka ehivad üritusel osalejad oma piirkonnas helkuripuu pakkumaks võimalust helkiv elupäästja endale puu küljest kaasa haarata ja end nähtavaks teha.

Ennetusüritusele oodatakse kõiki kohalikke elanikke, kellele läheb korda piirkonna liiklusturvalisus. Osalejate vahel jagab politsei välja liiklusturvalisusele kaasa aitavaid vahendeid alates rattahelkuritest helkurvestide ja taskulampideni välja.

Täiendavate küsimuste korral palub politsei ühendust võtta politseinikuga, kes teie piirkonnas ennetusüritust läbi viib. Kontaktid leiab politsei kodulehelt. Näitamaks, kes oma piirkonna elanike turvalisusest hoolib, soovitab politsei oma osalus registreerida ka Lõuna prefektuuri Facebooki-lehel.

Valgamaal saab ettevõtmine alguse kolmes kohas korraga. Neist kaks asuvad Valgas: kultuurikeskuse juures alguse saava retke viib läbi Linda Oks, Buratino lasteaia juurest startiva Thea Tekkel. Tõrvas saab ennetusüritus alguse gümnaasiumi juurest, seal juhib seda Aleksander Zemskov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles