Toetust saavad nii kaks kooli kui vallavalitsus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasium
Tõrva gümnaasium Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riik suunab keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) kaudu keskkonnateadlikkuse arendamiseks 2014. aasta teise taotlusvooruga üle 209 000 euro, kokku sai toetust 103 keskkonnateadlikkuse projekti. Projekte menetleti esimest korda lihtsustatud korras ning tänu sellele saavad haridusasutused alustada projektide elluviimist tavapärasest kuu aega varem.

Toetuse tulemusel osalevad tuhanded õpilased ja lasteaiaealised lapsed loodus- ja keskkonnahariduse keskuste ning loodusmuuseumide aktiivõppeprogrammides. Samuti külastatakse ettevõtteid, mille tegevus on seotud keskkonnakasutusega, nagu näiteks farmid, jäätmejaamad ja veekäitlusettevõtted.

Õppeprogrammide praktilised tegevused aitavad kinnistada koolis või lasteaias omandatud teoreetilisi teadmisi. Samuti aitab õppeprogrammides osalemine seostada teoreetilisi teadmisi reaalse eluga ja muuta teadmised lastele mõistetavaks. Lapsed saavad keskustes kasutada ka selliseid õppevahendeid ja laboriseadmeid, mille soetamine igasse kooli ei oleks otstarbekas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles