Keskus plaanib tublisti kasumit kasvatada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasumi tõstmiseks peab ettevõte tegema rohkem metsatöid.
Kasumi tõstmiseks peab ettevõte tegema rohkem metsatöid. Foto: Mihkel Maripuu

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) kasum peab 2020. aastaks tõusma 45 miljonile eurole, võrreldes 2013. aasta 35,7 miljoni euroga, selgub keskuse arengukavast 2015-2020.

Kasumi tõstmiseks peab ettevõte tegema rohkem metsatöid ning suurendama metsa tootlikkust, varuma ja turule suunama rohkem puitu, sest RMK hinnavõtjana puiduturu käitumist mõjutada ei saa, seisab arengukavas. Seepärast on arengukavas seatud sihiks, et 2020. aastal müüb keskus 4 miljonit tihumeetrit puitu, võrreldes tulevaks aastaks plaanitud 3,5 miljoni tihumeetriga.

Kui palkide puhul, mis moodustavad ligikaudu 40 protsenti varutava puidu kogumahust, võib lähiaastail prognoosida mõningast nõudluse suurenemist, siis müügimahtude kasvatamisel saab võtmeküsimuseks uute turgude ja kasutusvõimaluste leidmine madalakvaliteedilisemale puidule. Eelkõige loodab keskus Euroopa Liidu üleminekule keskkonnasõbralikule küttele ja sellega kaasnevale suuremale nõudlusele pelletite osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles