Ka väike annetus aitab hädasolijaid Ukrainas

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse Sõbralt Sõbrale vahendusel jõuab heategu Tõrvast Ukrainasse.
Kaupluse Sõbralt Sõbrale vahendusel jõuab heategu Tõrvast Ukrainasse. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Talve lähenedes on olukord Ukraina sisepagulaste majutuskohtades muutunud keeruliseks. Ka Eestis, sealhulgas Valgamaal on käivitatud kampaania olukorra parandamiseks.

Paljudes sisepagulaste majutuskohtades on puudulik soojustus ja halvad sanitaartingimused. Viimastel nädalatel on eriti kiiresti kasvanud vajadus soojade tekkide ja talveriiete järele.

Seetõttu kogubki Ukraina Kultuurikeskus 21.–29. novembril koostöös kauplusteketiga Sõbralt Sõbrale ja MTÜga Eesti Pagulasabi talveriideid, jalanõusid, talvevarustust ja raha Ida-Ukraina sõjategevuses kannatada saanud ukrainlastele ja sisepagulastele.

Tõrvas levib info kiiresti

Valgamaal kogub annetusi Tõrva Misjonimajas tegutsev kauplus Sõbralt Sõbrale. Kaupluse müüjanna Merju Arsti sõnul on abistajaid olnud juba omajagu, ehkki kampaania alles algas.

«Meie linna inimesed on väga teadlikud annetuskampaaniast. Tõrva on väike linn – info levib kiiresti inimeselt inimesele. Küll ei pruugi maakonna inimesteni see nii hästi jõuda,» tõdes ta ja kinnitas, et oodatud on kõigi aidata soovijate panus.

Üleriideid ja esemeid Ukrainasse saatmiseks võtab pood vastu laupäevani. Esmaspäevast reedeni saab annetusi tuua kella 9–16, laupäeval kella 9–14.

Eriti teretulnud soojad riided

Müüjanna sõnul on kõige hädavajalikumad soojad talveriided täiskasvanutele ja lastele, jalanõud ja mähkmed. Ka padjad ja tekid ning üleüldse kõik, mis aitab külmale talvele vastu astuda.

Palutakse siiski mitte tuua esemeid, mida nimekirjas ei ole. Kõik toodud asjad peaksid olema kvaliteetsed, puhtad, terved ja Ukrainasse saatmist väärt.

Annetatud esemetega toetatakse abivajajaid Luhanski, Ivano-Frankivski ja Kiievi piironnas.

MIDA ANNETADA VÕIB?

Riided:

joped, mantlid, kasukad, kombinesoonid, suusapüksid,

talvejalatsid nii lastele kui täiskasvanutele,

fliisid, kampsunid,

soojad mütsid, kindad, sallid,

termopesu (uus),

villased sokid ja sukad (kõikidele).

Esemed:

soojad teki,

magamiskotid (eelistatud on kuni -15 kraadile),

matkamatid,

otsmikulambid, taskulambid,

matkatermosed, matkanõud,

veekeetjad,

küttekehad (radiaatorid, puhurid),

käterätikud, saunalinad,

pesupulber,

külmetusvastased rohud (eriti lastele): Teraflu, Coldrex,

eri suuruses lastemähkmed

Allikas: www.ukrainaheaks.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles