Asjatundjad kõnelesid Valgas erilistest lastest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajaleidja konverentsil said kohaletulnud kuulata kümmekond ettekannet, mis kõik pühendatud lastega seotud temaatikale. Et teemad huvitavad ning esitatu mõtlemapanev, seda tõestasid kuulajate tähelepanelikud ja kaasamõtlevad ilmed.
Rajaleidja konverentsil said kohaletulnud kuulata kümmekond ettekannet, mis kõik pühendatud lastega seotud temaatikale. Et teemad huvitavad ning esitatu mõtlemapanev, seda tõestasid kuulajate tähelepanelikud ja kaasamõtlevad ilmed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lastega seotud töötajad arutlesid Valgas, kuidas toimida lastega, kes nii erilised, et see tekitab probleeme.

«Lapse õnnestumiseks on vaja andekust väärtustada. Igas lapses on tema andekus, mis soodsates tingimustes aina kasvab,» kinnitas Rajaleidja keskuse psühholoog Endla Lõkova. Ta rõhutas, et õpetajal on oluline märgata lastes peituvaid võimeid ja nende arengut toetada.

«Andekuses nähakse erivajadust, see on ka õpetajale väljakutse, pedagoogiline proovikivi. Õpetaja peab tähelepanu pöörama igale lapsele individuaalselt ja igaühes märkama tema annet, seda suunama,» rõhutas Lõkova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles