Koorid kogunevad taas talve keskpaigas laulma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Talveöölaulupidu
Valgamaa Talveöölaulupidu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühajärve laululaval saab talvel juba kolmandat korda teoks talveöölaulupidu. Sellel korral kogunetakse üheskoos laulma 6. veebruaril kell 20. Laulupeol tuleb ettekandmisele 16 armastatud talveteemalist laulu, andis teada Otepää Üritused MTÜ.

Otepääd tuntakse eelkõige erinevate sportimisvõimaluste tõttu. Talve saabudes saab linn talvepealinna tiitli, suvel meelitavad siia künklikud metsarajad ja järved, pakkudes maalilisi hetki nii kalastajatele kui rannaelu nautijatele.

Talvel saab linnast tõeline talisportlaste paradiis – siin leidub sportimisvõimalusi suusa- ja lumelauasõpradele, aga ka motospordi harrastajatele, snowtuubijatele, kelgutajatele või lihtsalt lumise maastiku nautijatele.

Uue aasta veebruari esimesel reede pakub aga sportimisele pisut vaheldust. Aset leiab traditsiooniline Talveöölaulupidu. Omalaadne laulupidu kooride ja publiku osavõtul rikastab talvise perioodi ühisüritusi.

Eesti kolmanda Talveöölaulupeo kavas on kuusteist talveöölaulupeole omast armastatud laulu. Talveöölaulupeo korraldajate Margit Tali ja Merle Soonbergi sõnul lähtuti laulude valimisel sellest, et valdav enamus inimestest teab ja oskab neid kaasa laulda. Üritus on suunatud kõikidele muusikahuvilistele ja lihtne repertuaarivalik on väga oluline, et igapäevaselt laulmisega mittetegelevaid inimesi julgustada tulema ja laulurõõmust osa saama.

Talveöölaulupeo korraldajad Siim Kalda ja Margus Mäll möönavad, et ürituse vastu on suur huvi ning sel aastal oodatakse laulma üle tuhande inimese. Eelmistel aastatel talvepealinnas Otepääl toimunud talveöölaulupidudel on samuti lustinud umbes 1000 inimest.

Ka sellel aastal alustatakse laulupidu rongkäiguga Pühajärve rannaparklast mööda küünaldega palistatud teed Pühajärve laululavani. Eelnevatel aastatel on osa võtnud umbes 20 koori koos 400 lauljaga, laululusti on olnud jagamas üle pooletuhande pealtvaataja. Julgemad osalised on saanud aga talvist laulupidu nautida kuumas kümblustünnis.

Talveöölaulupeole on oodatud muusikahuvilised üle Eesti.  Korraldajad kutsuvad kõiki huvilisi üritusel kaasa lööma. Lisainfo on leitav Facebookist. Laulupidu on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles