Koolid esitlevad saavutusi digipöörde vallas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel sai teoks kooliuuendusprogrammi Samsung Digipööre viimane koolituspäev. Sel nädalal esitlevad pilootkoolid programmi lõpuüritusel oma digipöörde projekte ja koolides saadud tulemusi. Koolitusjuhi Mart Laanpere sõnul on kõik kaheksa pilootkooli viinud läbi suuremaid muudatusi, kui esialgu eesmärgiks seati.

Haridusekspertidest koosnev žürii hindab pilootkoole ja nende digipöörde projekte kolmes kategoorias: kooli digitaristu areng, nutiseadmete abil uue õpikäsituse juurutamine ning muutuste juhtimine koolimeeskonnas. Laanpere hinnangul on kõik koolid teinud nendes valdkondades suuri edasiminekuid ning haaranud digipöördesse ka kohalikud omavalitsused ja lastevanemad.

Mitu kohalikku omavalitsust on aidanud täita personaalsete nutiseadmete kasutuselevõtuks esmavajaliku ehk katta oma piirkonna koolid võimsama WiFi-võrguga. Omavalitsuste toel on kiirete traadita andmesidevõrkudega kaetud pilootkoolidest juba Valga vene gümnaasium, Põltsamaa ühisgümnaasium ja Pärnu Vanalinna põhikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles