Rändnäitus jõuab Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus ripub pesunööril ja külastajaid ootab kiiktool.
Näitus ripub pesunööril ja külastajaid ootab kiiktool. Foto: Kristiina Porila

Täna, 5. detsembril kell 16 avatakse Lüllemäel Karula valla kultuuri- ja huvialakeskuses Eesti vaimse kultuuripärandi nimistut tutvustav rändnäitus «Pärand elab!». Avamisel tutvustab Külli Eichenbaum nimistusse kantud Vana Võrumaa ja Karula kandi traditsioone. Muusikat teevad Lüllemäe põhikooli lapsed koos õpetaja Celia Roosega. Näpuosavust saab proovida kõlavööde õpitoas, mida juhendab Tiia Trolla.

«Näituse »Lüllemäele jõudmise eest tuleb tänada Karula valla kultuuritöötajat Ene Kaasi, kes soovis, et kohalik rahvas sellest osa saaks. Kaas korraldas ka näituse avamise läbiviimise,« rääkis Valgamaalasele rahvakultuuri keskuse vaimse pärandi spetsialist Kristi Grünberg.

Nagu vaimse kultuuripärandi nimistugi, kutsub ka näitus märkama ja väärtustama põlvest põlve edasi antud teadmisi, oskusi, kombeid ja tavasid – meie kõigi elavat pärandit. Väljapanek tutvustab kümmet nimistusse kantud kultuurinähtust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles