Haigla rajab hooldusravikeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haiglas töötav õde Sandra Sermus hoolitsemas patsiendi eest.
Valga haiglas töötav õde Sandra Sermus hoolitsemas patsiendi eest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga haiglas avatakse ootuste kohaselt nüüdisaegsetele nõuetele vastav hooldusravikeskus. Suurenev voodikohtade arv peaks lühendama pikki ootejärjekordi.

Senise 12 voodikoha asemele tuleb kokku 49 kohta. Projekti Valga haigla poolse koordinaatori Kerli Lille sõnul on see vaid hea uudis, kuna praegu ei piisa hooldusravikohti.

«Hooldusravi vajavate inimeste arv moodustab meie teeninduspiirkonnas kogu rahvastikust enam kui 19 protsenti, see näitaja on tugevalt üle Eesti keskmise,» rääkis Lill. «Minimaalseks nõudeks peetakse kümmet hooldusravi kohta 1000 üle 65aastase kohta. Meil on kohti vähem ja praegu suudame katta vaid viiendiku tegelikust nõudlusest.»

Olukorra tõsidust näitab tema väitel see, et ravi kestus ja järjekorrad statsionaarse hooldusravi saamiseks on pikenenud. «Samuti on haigekassa ette antud lepingu maht pidevalt ületatud,» lisas ta.

Keskuse rajamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist meetmega «Õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamine».

Projekti kogumaksumus on 22 miljonit krooni. Toetus moodustab sellest 13 ja haigla omafinantseering üle kuue miljoni krooni. Lisanduvad kulud sisustuse ja inventari soetamiseks, millesse Valga haigla ise investeerima peab.
Hooldusravikeskus loodetakse avada 2012. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles