Raudteeliini lähiajal reisijateveoks ei avata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ning Koidula vahel taolisi ronge ilmselt niipea liikumas näha ei saa.
Valga ning Koidula vahel taolisi ronge ilmselt niipea liikumas näha ei saa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) sõnul ei ole Valga-Võru-Koidula raudteeliini tehnilise seisundi tõttu võimalik liini lähiajal reisijateveoks avada.

Raudteeinfrastruktuuri tehniline seisukord Valga-Võru-Koidula liinil on väga kehv ja vajaks enne liini avamist suuri investeeringuid, kirjutas MKM-i teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter asjaosalistele.

«Reisijateveo taastamine eeldab peatuskohtade ümberehitamist ning raudteeinfrastruktuuri tehnilise seisundi viimist vastavusse kehtestatud nõuetega,» märkis Tatter.

Tatteri sõnul ei näe ministeerium piiratud riigieelarveliste ressursside ja ebapiisava sõidunõudluse tingimustes lähitulevikus võimalust rongiliikluse taastamiseks Valga-Võru-Koidula raudteeliinil. «Majandusliku olukorra muutudes kaalutakse Kagu-Eesti rongiliikluse suurendamise võimalusi uuesti,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles