Valga esindus käis pealinna südames

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hijuti kirjutasid Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme ja Valga linnapea Kalev Härk Valga raekojas alla kahe linna koostööleppele.
Hijuti kirjutasid Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme ja Valga linnapea Kalev Härk Valga raekojas alla kahe linna koostööleppele. Foto: Rein Säinas

Eile, 11. detsembril külastas Tallinna Kesklinna valitsust Valga linnavalitsuse esindus eesotsas linnapea Kalev Härkiga.

Tallinna Kesklinna vanema, endise Valga aselinnapea Alar Nääme sõnul oli Valga linnavalitsuse töötajate visiit osa vastastikuse koostöö leppest, mille kaks omavalitsust sõlmisid käesoleva aasta 6. novembril.

«Tallinna Kesklinna valitsus otsis endale koostööpartnerit, kellega jagada kogemusi omavalitsusüksuse juhtimisel. Valik langes Valgale, kelle puhul pakkus meile huvi kogemus piiriüleses suhtluses, mida väljendab tabavalt ka linna tunnuslause »Üks linn, kaks riiki«,» selgitas Nääme koostööleppe tagamaid.

Leppes nähakse ette kogemuste vahetamist haridus-, sotsiaalhoolekande- ja lastekaitseasutuste töö ja arendamise küsimustes, samuti linna heakorra ja kogukondliku turvalisuse teemadel; aidatakse kaasa suhete tugevdamisele ja

arendamisele kultuuri- ja spordiorganisatsioonide ning loomekollektiivide vahel.

Tallinna kesklinn ja Valga aitavad ühise tegutsemisega kaasa turismi arengule ja reklaamivad laiemat huvi pakkuvaid kohalikke üritusi. Ühiselt loodetakse edendada ettevõtlust, tutvustades vastastikku kohalike

ettevõtete toodangut ning teenuseid. Koostöökokkulepe jõustus allakirjutamise hetkest ning selle kehtivusaega pole ajaliselt piiratud.

Tallinna Kesklinna Valitsus ja Valga linnavalitsus täpsustasid eilsel kohtumisel ühist tegevuskava ning täpsustasid seda valdkonniti.

Valga delegatsioon külastas Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja jõuluturgu ning tutvus Kesklinna valitsuse tööga.

Tallinna Kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsner tutvustas valgalastele Kesklinna valitsuse kogemust töötutele tööpraktika korraldamises, linnaosavanema asetäitja Jüri Lump rääkis elanike elukohtade kontrollimise eesmärkidest, õiguslikest alustest ja nende tulemustest ning sotsiaalhoolekandeosakonna esindajad puudega lastele hooldajate määramisest Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles