Maru andis päästjatele kõvasti tööd

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad. Foto on illustratiivne.
Päästjad. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tormituulte kahjudega seotud väljasõite oli Lõuna-Eesti päästjatel täna kella 16 seisuga olnud kokku 98.

Valdavalt olid väljakutsed seotud teedele ja tänavatele kukkunud murdunud puudega. Mootorsaagide abil kõrvaldati puud teelt, katkiste elektriliinide puhul piirati ohuala ning teavitati elektrikuid.

Suureks abiks riiklikele päästemeeskondadele on liiklusohtlike puude kõrvaldamisel olnud Lõuna-Eesti vabatahtlikud päästjad. Juhtumitel, mis oli tingitud purunenud elektriliinidest või -postidest, piirasid päästjad ohuala ning info edastati elektrikutele.

Päästjad paluvad inimestel lintidega piiratud aladest eemale hoida ning purunenud elektriliinide lähedusse mitte minna. Väljakutsete suure hulga tõttu võtab rikete kõrvaldamine elektrikutel tavalisest rohkem aega.

Tartus ja teisteski Lõuna-Eesti linnades said päästjad teateid ka lahtistest katuseplekkidest või tuulega lahti tulnud ohtlikest ehituskonstruktsioonidest. Inimvigastuste või ohvritega õnnetustest Lõuna-Eesti päästjad teateid saanud ei ole.

Valgamaal on päästjad teinud täna 13 väljasõitu. Ühel puhul sõitis auto murdunud puu tõttu kraavi, kuid inimesed kannatada õnnetuses ei saanud. Valgamaalasele teadaolevalt juhtus see õnnetus Priipalu kandis.

Jõgevamaal tehti tormi tõttu kolm väljasõitu, Põlvamaal 17, Tartumaal 29 väljasõitu, sealhulgas Tartusse 17. Tartus Koidula tänaval kukkus suur puu elektriliinidele ja tõmbas maha ka 3 posti.

Viljandimaal tegid päästjad 19 väljasõitu. Kõpu vabatahtlikud aitasid Viljandi vallas Väike-Kõpu külas koju inimese, kelle koduteele oli puu kukkunud ja teist kaudu sinna pääseda polnud võimalik.

Võrumaal tegid päästjad 17 väljasõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles