GALERII: Väiksed kunstnikud said suu magusaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paar kuud tagasi kutsus Valgamaalane maakonna eelkooliealisi lapsi osalema joonistusvõistlusel «Mina märkan!». Sel moel soovisid lehetegijad arendada laste loovust ja õpetada meid, suuri inimesi, märkama meie ümber toimuvat.

Et parimad ja nutikaimad tööd jõudsid aasta lõpul ilmuvasse Valgamaalase kalendrisse, oli põnevaid joonistusteemasid 12. Kõige populaarsemaks osutus Võrumaa kutseõppekeskuse pakutud teema «Kelleks tahan saada?». Sel teemal tuli 41 tööd. Järgnes Metsatervenduse OÜ pakutud teema «Suvi metsas». Kokku laekus Valgamaalasele 170 joonistust 13 maakonna lasteaiast.

«Jäime võistlusega väga rahule,» kinnitas viit maakonnalehte ühendava OÜ Ühinenud Ajalehed levi- ja turundusjuht Erkki Lumisalu. «Lasteaiad tulid kenasti kaasa. Palju lapsi joonistas ka kodudes. Saime suure hulga igati vahvaid joonistusi, millest sündis tõeline hea tuju kalender.»

Valgast osales konkursil kõik neli linna lasteaeda: Buratino, Kaseke, Pääsuke ja Walko. Samuti lõid kaasa mõlemad Tõrva lasteaiad: Mõmmik ja Tõrvalill. Lisaks osalesid Ritsu lasteaed-algkool, Sangaste lasteaed,  Sooru lasteaed, Tsirgulinna lasteaed Õnnelind, Õru lasteaed, Pühajärve lasteaed ja Keeni põhikooli ettevalmistusrühm.

Et tänada konkursi kahteteist kõike edukamat osalejat ja nende juhendajaid, olid nad täna, 16. detsembril kutsutud Valga lasteaeda Buratino. Kõik 12 mudilast leidsid ka võimaluse kohale tulla ega pidanud pettuma – igaüks neist sai kalendri, kommipaki ja tänukirja. Tänati ka tublide joonistajate juhendajaid. Tunnustusüritus lõppes ühise kringlisöömisega.

«Väga tore üritus oli,» kinnitas Erkki Lumisalu. «Eriti mõnus üllatus oli laste südi esinemine lauluga.»

Kalender jõuab ajalehe tellijateni koos laupäeval, 20. detsembril ilmuva Valgamaalasega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles