Pihkva dessant maabus Valgas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildistamine tekitab neidudes suurema kihina ja juusteloopimise, aga kui poiss saab tüdrukute vahele sätitud, poseerivad nad kenasti. Natalja Ivanova (vasakult), Jevgeni Vassiljev ja Anna Mamrukova.
Pildistamine tekitab neidudes suurema kihina ja juusteloopimise, aga kui poiss saab tüdrukute vahele sätitud, poseerivad nad kenasti. Natalja Ivanova (vasakult), Jevgeni Vassiljev ja Anna Mamrukova. Foto: Hanno Valdmann

Pealkiri sai küll ülepaisutatud, sest õigupoolest on tegemist kolme esimese pääsukesega: Valgamaa kutseõppekeskuses õpivad logistikat Natalja Ivanova ja Anna Mamrukova iidsest Pihkva linnast endast, ning Jevgeni Vassiljev Velikije Luki lähedalt, Novosokolnikist.

Nende piirilinna tulekut võiks ehk ka kutsutud maandumiseks nimetada, kuna Pihkva koolides käis selline mees nagu Andrei Borissov Valgas õppimise kasuks agiteerimas.

Õppetöö toimub inglise keeles ning kursus kestab kaks aastat. Tüdrukud tunnistavad naerdes, et nüüd juba läheb, aga algus oli küll raske. Samas keelepraktika oligi üks valikukriteerium. Jevgeni lisab: «Praegu on enam-vähem, kõigest saan aru.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles