Politsei mõõdab kiirust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala / Scanpix

Tänase päeva, 17. detsembri vältel mõõdavad Lõuna ja Ida prefektuuri politseinikud kogu Jõhvi-Tartu-Valga maantee ulatuses autojuhtide sõidukiirust. Samuti kontrollitakse talverehvide kasutamist ja seisukorda.

Lõuna prefektuuri Tartu politseijaoskonna patrulli- ja järelvalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et praegu, kui teedel esineb jäidet, on liigsuur sõidukiirus üks kaalukamaid mõjutegureid selles osas, kas saadakse kergemaid või raskemaid vigastusi.

«Valesti valitud sõidukiirus toob sageli kaasa tüüpõnnetuse, kus sõiduki üle juhitavuse kaotanud autojuht paiskub teelt välja või sõidab kokku vastutulijaga. Neist mõlemal juhul soodustab suurem sõidukiirus tõsisemaid vigastusi,» sõnas Pähkel.

Kindlalt teel püsimise võimalust suurendavad aga kindlasti nõuetele vastavad talverehvid. «Liiklusõnnetuste põhjusi analüüsides esineb juhtumeid, kus õnnetuse toimumisele aitasid kaasa üleliia kulunud rehvid. Kui rehvimuster on ikka alla nõutud sügavuse, siis on see liikluses ohtlik,» ütles Pähkel. Talverehvide mustri jääksügavus peab olema vähemalt 3 mm.

Seesuguse kontrollaktsiooni eesmärk on rahustada liiklust ja muuhulgas välja selgitada lubatud sõidukiirust ületanud autojuhid. Samuti soovib politsei tõsta autojuhtide teadlikkust õigete rehvide valimisel ning juhtida tähelepanu sellele, et kulunud või talveks mitte ettenähtud rehvide kasutamine kahandab oluliselt sõidu turvalisust ja kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles