Jälgimisseadmed aitavad ohtu välja selgitada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu kiitis eile 75 poolthäälega heaks valitsuse algatatud päästeseaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse, andis teada parlamendi pressiteenistus. Seadusega antakse häirekeskusele õigus kasutada avalikus kohas pilti edastavat jälgimisseadmestikku reaalajas ohu väljaselgitamiseks ning tuvastada hädaabinumbriga 112 ühendust võtnud inimese asukoht.

Hädaabinumbrile 112 helistaja või muul viisil ühendust võtnud inimese positsioneerimine lubab häirekeskusel kiiremini ja täpsemalt kindlaks teha sündmuse asukoha ning seeläbi saata sündmuskohale ka abi kiiremini.

Kuni häirekeskuse loomiseni eraldiseisva asutusena on avalikku ruumi paigaldatud jälgimisseadmestiku abil valvanud korda politsei juhtimiskeskused. Tehniliselt on tegemist täiendava töövahendiga, mis võimaldab korrarikkumistest teada saada ka juhul, kui teadet hädaabitelefonile 110 ei laeku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles