Põgus pilguheit lõppevale aastale

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõeldes tagasi sellele aastale, keerlevad peas erinevad tunded ja mõtted. Sündmused maailmas ja meil teevad aasta 2014 kahtlemata eriliseks ning kordumatuks ning neist võivad tulevikus kirjutada ajalooraamatud.

Maailma mastaabis rääkides teadvustame endile eelkõige muutunud poliitilist ja julgeolekusituatsiooni. Euroopas ei ole aastakümneid riigipiirid muutunud, aga lõppeval aastal see juhtus. Tuleb tõdeda, et reaalne oht ei ole aastaid olnud meile nii lähedal kui nüüd. See on muutnud meie elu ja peame oma tegevustes arvestama uute ohtude ning väljakutsetega.

Julgeolekusituatsioon mõjutab eelkõige meie ettevõtjaid, kes ajavad äri idanaabriga. Samuti neid, kelle töö on elanikkonna turvalisuse tagamine. Kindlasti on selles vallas suur tähtsus ka Valgamaale Tõikamäele rajataval radaripostil, mis annab Eesti õhuväele ja meie liitlastele parema pildi Eesti ümber asuvas õhuruumis toimuvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles