Panga ja postifirma läbirääkimised lõpusirgel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor. Foto on illustreeriv
Swedbanki kontor. Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pangateenused muutuvad juba lähiajal üle Eesti paremini kättesaadavaks, ütles majandus- ja taristuminister Urve Palo pärast täna hommikul toimunud kohtumist Swedbanki esindajatega.

«Mul on hea meel, et suve hakul kokku kutsutud pangateenuste töögrupi tegevus on viinud selleni, et maapiirkondades pangakontorite sulgemise asemel Eestis pangateenuste kättesaadavus hoopis paraneb,» ütles Palo ministeeriumi pressiteate kohaselt.

«Swedbank kinnitas mulle tänasel kohtumisel, et läbirääkimised Omnivaga on lõpusirgel ning ligi 200 postkontoris pangateenuse pakkumine on reaalne võimalus juba lähiajal. Samuti on Omnival soov tulevikus pakkuda pangateenuseid postipunktides.»

Praegu juba olemas olevate pangateenuste kättesaadavus säilib või paraneb lähiajal veelgi, kuna Swedbankil on plaanis investeeringud näiteks mobiilipangandusse.

«Minu soov on, et inimesed saaksid postkontorites kasutada peamisi pangateenuseid, nagu sularaha väljavõtmine ja sissemakse ning ülekannete tegemine ja arvete maksmine. Seejuures on oluline, et säilib müntide sissemakse võimalus, mis on tähtis väikeettevõtjatele,» lausus Palo. «Loodan, et Swedbank ja Omniva lepivad viimastes detailides peagi kokku ja jõuavad kiiresti lepinguni.»

Minister lisas, et pangad ei saa oma otsustes lähtuda vaid tasuvusarvestusest, kuna nende pakutavad teenused on inimestele ja ettevõtjatele igapäevaeluks vajalikud. «Swedbank on näidanud, et on vastutustundliku ja ühiskonnaga arvestava suhtumisega organisatsioon,» ütles Palo.

Eelmise aasta kevadel teatas Swedbank otsusest sulgeda kontorid Kosel, Sauel, Orissaarel, Tapal, Türil, Väike-Maarjas, Abja-Paluojal, Räpinas ja Tõrvas, kuid loobus sellest pärast Palo sekkumist, kes kutsus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kokku pangateenuste teemalise ümarlaua.

Ümarlaual osalenud leidsid, et minimaalset pangateenuste paketti peab pakkuma vähemalt tõmbekeskustes. Tõmbekeskuste all on silmas peetud asulaid, kus nende ümbruses elavad inimesed käivad tööl, koolis ja asju ajamas ja mis pole nende elukohast kaugemal kui 30 kilomeetrit.

Ümarlaual osalesid Pangaliidu, Eesti Panga, Swedbanki, SEB Panga, tarbijakaitseameti, konkurentsiameti, Eesti Maaomavalitsuste Liidu, Eesti Linnade Liidu, Omniva ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles