Maavalitsus lubab busse kontrollida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujundusmotiiviks võib olla maavalitsuse hoone, maakonnas tuntud objekt või maakonda sümboliseeriv kujutis.
Kujundusmotiiviks võib olla maavalitsuse hoone, maakonnas tuntud objekt või maakonda sümboliseeriv kujutis. Foto: Rein Säinas

OÜ Eesti Buss väitis teisipäeval, et sarnaselt Tartumaaga rikub AS Go Bus ka Valgamaal nii riigihanke kui maavalitsusega sõlmitud lepingu olulisi tingimusi.

Lepingu kohaselt peaks alates 1. jaanuarist 2015 Valgamaad teenindav Gobus teenust pakkuma uute, 2014. aastal registreeritud bussidega. 5. jaanuaril läbi viidud vaatluse tulemusel selgus aga, et väidetavalt pooled vajalikest bussidest ei vasta sellele tingimusele seisab Valga maavalitusele edastatud kirjas ning ettevõtte pressiteates.

«Eesti Buss OÜ kiri on meieni jõudnud ja esmalt peame fakte kontrollima. Kui detsembris busse kontrollisime, olid kõik Valgamaa kolmandat liinigruppi teenindavad bussid olemas,» ütles Valga maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts.

«Mis puudutab 5. jaanuari ja Eesti Bussi väiteid, siis selle kohta saatsime Gobusile kirja. Oleme saanud küll suusõnalise teate, et liini teenindasid õiged bussid, aga meil on vaja seda ka kirjalikult,» lisas Mõts.

Mõtsi sõnul on maavalitsusel plaanis busse ka kontrollida. «Läheme kohapeale neid busse vaatama.»

Kui selgub, et ettevõte kasutab ikkagi hanketingimustele mittevastavaid busse, siis sellega maavalitsus ei lepi. «Peame hanketingimustest kinni, me kindlasti ei lepi sellise olukorraga,» sõnas Mõts.

OÜ Eesti Buss väidab, et sarnaselt Tartumaaga rikub AS Gobus ka Valgamaal nii riigihanke kui ka maavalitsusega sõlmitud lepingu olulisi tingimusi. Lepingu kohaselt peaks alates 1. jaanuarist 2015 Valgamaad teenindav Gobus teenust pakkuma uute, 2014. aastal registreeritud bussidega. 5. jaanuaril läbiviidud vaatluse tulemusel selgus aga, et väidetavalt pooled vajalikest bussidest ei vasta sellele tingimusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles