Minister andis Valgas rahvale aru

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt kohtus valgas kodanikega.
Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt kohtus valgas kodanikega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 9. jaanuaril külastas Valgamaad sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, kes puuetega inimeste kojas kohtus linnarahvaga: esmalt vene- ja seejärel eestikeelse publikuga.

Tunniajalise kohtumise käigus kulus pool aega ettekandele, milles Kütt rääkis kohaletulnutele 2015. aasta algusest kehtima hakanud seadusemuudatustest sotsiaalvaldkonnas. Teise poole ajast said kohaletulnud esitada ministrile küsimusi, mida ka aktiivselt tehti.

Minister rääkis lastetoetuste ja vajaduspõhise peretoetuse tõusust, toimetulekutoetuste arvestamise korra muutusest, puudega vanema toetusest. «Kui pere taotleb toimetulekutoetust, võrdustatakse selle arvestamisel uuest aastast lapsed pere esimese liikmega ehk alaealise lapse toimetulekupiir on senise 80 protsendi asemel 100. Eelmisel aastal sai toimetulekutostust 6100 lastega peret,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles