Maraton läheb uuele katsele

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajate sõnul on maratonile kaasaelajaid kaks-kolm korda rohkem kui osalejaid.
Korraldajate sõnul on maratonile kaasaelajaid kaks-kolm korda rohkem kui osalejaid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti talviseks laulupeoks nimetatud Tartu suusamaraton saab loodetavasti teoks 15. veebruaril. Võistlus on üks vanimaid suusamaratone üldse – tänavune on järjekorras juba 55. – ning väidetavalt saab sellele osalejate arvu ja korraldusliku poole pealt vastu vaid mõni üksik maailmas.

Eilsete andmete kohaselt on lühemale, 31kilomeetrisele ja pikemale, 63kilomeetrisele distantsile ennast kirja pannud kokku 5168 osalejat 32 riigist. Seda on üle 1000 võrra vähem kui mullu samal ajal, kuigi tookord jäi maraton kehvade lumeolude tõttu sootuks ära.

«Kuigi eelmisel aastal samal ajal olid lumeolud olulisemalt kehvemad kui praegu, on inimesed registreerumisel ilmselt ettevaatlikumad, kuna kardetakse järjekordset maratoni ärajäämist,» rääkis MTÜ Klubi Tartu Maraton turundus- ja kommunikatsioonijuht Peeter Liik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles