Minister selgitas visiidil seadusemuudatusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu sotsiaalkomisjon saatis esimesele lugemisele eelnõu, mis annab täisealise sügava puudega isiku töötavale lähedasele või määratud hooldajale õiguse saada viis tööpäeva tasustatud hoolduspuhkust aastas. Komisjoni esimees Helmen Kütt (pildil) ütles, et eelnõu soodustab hoolduskoormusega töötaja tööelus püsimist ja tööle minemist.
Riigikogu sotsiaalkomisjon saatis esimesele lugemisele eelnõu, mis annab täisealise sügava puudega isiku töötavale lähedasele või määratud hooldajale õiguse saada viis tööpäeva tasustatud hoolduspuhkust aastas. Komisjoni esimees Helmen Kütt (pildil) ütles, et eelnõu soodustab hoolduskoormusega töötaja tööelus püsimist ja tööle minemist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel Valgamaad külastanud sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt kohtus maakonnakeskuses nii vene- kui eestikeelse linnarahvaga.

Tunniajalise kohtumise käigus Valga puuetega inimeste kojas kulus pool aega ettekandele, milles Kütt rääkis aasta algusest kehtima hakanud seadusemuudatustest sotsiaalvaldkonnas. Teise poole ajast said kohaletulnud esitada ministrile küsimusi, mida ka aktiivselt tehti.

Minister rääkis lastetoetuste ja vajaduspõhise peretoetuse tõusust, toimetulekutoetuste arvestamise korra muutusest, puudega vanema toetusest. «Kui pere taotleb toimetulekutoetust, võrdsustatakse selle arvestamisel uuest aastast lapsed pere esimese liikmega. Seega on alaealise lapse toimetulekupiir senise 80 protsendi asemel 100. Eelmisel aastal sai toimetulekutoetust 6100 lastega peret,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles