GALERII: Kultuuri- ja spordirahvas pidas pidu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla kultuuri- ja spordirahvas pidas pidu.
Otepää valla kultuuri- ja spordirahvas pidas pidu. Foto: Monika Otrokova

Reedel, 9. jaanuaril sai Kääriku spordi- ja puhkekeskuses teoks traditsiooniline Otepää valla isetegevuslaste pidu, mille teema oli seekord „Kultra 60“. Peol tunnustati ka valla parimaid sportlasi.

Otepää valla 2014. aasta parimaid sportlasi ning 26 laulu- ja 19 tantsupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ osalenud kollektiivi juhendajaid tunnustasid volikogu esimees Jaanus Raidal, vallavanem Kalev Laul, spordispetsialist Harald Laidre ja kultuurijuht Sirje Ginter. Lisaks sellele pälvisid laulu- ja tantsupeol osalejad ja teised Otepää valla kultuurikollektiivid Otepää kultuurikeskuselt sini-must-valged laualipud tänuga 2014. aasta sini-must-valgeks muutmise eest.

Otepää vallavanem Kalev Laul tänas ja tunnustas valla parimaid sportlasi ja tublisid kollektiive. „On suurepärane, et meie vallas on niipalju andekaid sportlasi ja isetegevuslasi, see teeb ainult rõõmu,“ rääkis Laul. „Tahan tänada ja tunnustada ka meie kultuurikeskuse töötajaid eesotsas kultuurijuhi Sirje Ginteriga, tänu kellele on meie kultuurielu üsna põnev ja rikkalik ning tänu kellele ühed meie tähtsündmused – näiteks talvepealinna pidustused või Saunamaraton, on pälvinud positiivset vastukaja.“

Traditsioonilisel Otepää kultuurikeskuse korraldatud peol esinesid eakate ansambel Relami, eakate ansamblid  Laulurõõm ja Tantsurõõm, MTÜ Karukäpp, Otepää Teater, rahvamuusikaorkester Pillipuu, Nuustaku naisrühm, Nuustaku segarühm ja Otepää linetantsijad. Naisrühm Nuustaku kutsus üles annetama raha kultuurikeskuse remondiks ja lasi peoliste hulgas hoiukassa ringi käima. Kohal olid veel ka seltskonnatantsijad, Eveko koor ning Otepää naiskodukaitsjad. Jalga sai keerutada ansamblite Leegitsev Buss, Nüri Türi ja Eveko koori bänd tantsumuusika taustal.

Otepää kultuurijuht Sirje Ginter sõnas, et kollektiivid on väga loomingulised ja andekad. „See, et kollektiivid tunnevad kultuurimaja olukorra vastu huvi, näitab, et nad armastavad Otepääd,“ sõnas Sirje Ginter.

Õhtut juhtis Raiko Allik. Üritust toetas Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

2014. a. parimad Otepää  valla sportlased:

Parim meessportlane: Karl August Tiirmaa

Parim naissportlane: Triin Ojaste

Parim noorsportlane (neiu): Kristiine Aluvee

Parim noorsportlane (noormees): Artti Aigro

Parim veteran: Liivi Parik

Parimad võistkond:  Karupesa Team naiskond (Triin Ojaste, Laura Alba, Anette Veerpalu)

Parim treener: Tanel Ojaste

Eriauhind: Markus Mõttus (võistlustants)

Valla tänukirjad ja Otepää kultuurikeskuselt lipud 26. laulu- ja 19. tantsupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ osalenud kollektiivi juhendamise eest:

Kaire Ojavee - Otepää segarühm Nuustaku, Otepää gümnaasiumi 3., 5., 6. klasside segarühmad, segarühm Nuustaku Noored, nasirühm Vesiroos.

Eve Eljand - Otepää gümnaasiumi lastekoor, poistekoor, segakoor

Pille Möll, Vilve Maide - Otepää gümnaasiumi mudilaskoor

Arno Anton, Külli Teearu - Pühajärve puhkpilliorkester

Krista Sumberg, Aili Mägi - Pühajärve põhikooli rahvatantsurühm Linavästrik

Merle Soonberg - Rahvamuusikaorkester Karupojad

Vilve Maide - segakoor Eveko

Otepää Kultuurikeskuselt said lipud:

Angela Toome – Nuustaku naisrühm, Helle Kuldmaa – eakate ansamblid Tantsurõõm, ja Laulurõõm, Kaia Kivistik ja Lea Lall - eakate vokaalansambel Relami, Lille Tali - noorte rahvapilliorkestrid, Margus Möll – Otepää Teater,  Merit Nigula – tantsutrupp FeelingGood, Signe Maidla – Otepää line-dance, Mari Mõttus – MTÜ Karukäpp, Ene Raudsepp – Otepää Naisselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles