Äärmuslikud olud häirivad bussiliiklust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Valga maavalitsus andis teada, et seoses erakorraliste teeoludega nii pea- kui  kõrvalteedel võib täna, 13. jaanuaril, esineda maakonnaliinide bussiliikluses hilinemisi ja ärajäämist.

«Oleme vedajatega ühenduses ja nad annavad meile infot teede seisukorra ning läbitavuse tingimuste kohta. Seega vabandame, kui äärmuslike teeolude tõttu täna buss hilineb või jääb üldse liinilt ära. Esmatähtsaks peame siiski nii reisijate kui vedaja turvalist liiklemist teedel,» selgitas olukorda Valga maavalitsuse peaspetsialist ühistranspordi alal Liia Rätsep.

Maavalitsuse avalike suhete juhi Kaja Mõtsa kinnitusel oli hommikul olukord kõige hullem Rebasemõisa ja Koobassaare kandis, kuhu buss sõita ei saanudki. Ka olid liiklusolud väga rasksed Holdre kandis.

Kokkuvõttes oli Mõtsa sõnul kella 14 seisuga olukord selline, et bussiliiklus toimis -- tõsi siin-seal tuli ette hilinemisi. Tema sõnul on hilinemised selliste teeoludega paratamatud. "Maavalitsusele on kõige olulisem ohutus. Kindlasti ei saa me lubada, et bussid sõidaksid 60 või 90 km/h tunnis, kui olud lubavad sõita vaid 30 km/h."

Avalike suhete juht avaldas muret, et kui temperatuur langema hakkab, muutub teede olukord veelgi hullemaks. Seega võib häireid bussiliikluses ette tulla ka lähipäevadel.

Mõtsa sõnul väga palju kõrvalteede olukorra parandamiseks teha ei saa. "Olud muutuvad ju nii kiiresti. Näiteks on olukord väga hull ka Viljandimaal."

Samas oskavad liiklejad vajadusel raskete oludega hästi kohaneda. Nii polnud Valga politseijaoskonna välijuhi sõnul täna kella 13ks laekunud Valga politseile ühtegi teadet liiklusõnnetuste kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles