Teedel varitseb must jää

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must jää. Foto on illustreeriv.
Must jää. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees / Scanpix

Maanteeamet manitseb olema täna, 14. jaanuaril olema liikluses äärmiselt ettevaatlik, sest teepinna temperatuurid on kõikjal Eestis miinuskraadides ja teedel on musta jääd.

Varahommikul olid põhi- ja suuremate tugimaanteede sõiduolud peamiselt head, kuid miinuspoolel olevate teepinnatemperatuuride tõttu tuleb arvestada libedate lõikudega. Samuti on libedad kõrvalmaanteed.

Vähest vihma sadas hommikul Järva, Tartu ja Lääne-Viru maakonnas.

Mitmel pool Eestis on libedus eile ja täna kaasa toonud ka liiklusõnnetusi. Järvamaal on libeduse tõttu kraavi sõitnud mitu bussi.

Tallinna-Narva maantee 22. kilomeetril Jõelähtme on aga kokku põrganud 13 sõidukit, esialgsetel andmetel on vigastada saanud kolm inimest.

Kas tegu oli ahelkokkupõrke või mitme avariiga väikeste vahemaade tagant, ei osanud Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich esialgu täpsustada. Igatahes on üksteise lähedal avariis praegu 13 sõidukit, neist 5 veokit ja 8 sõiduautot. «Praegustel andmel on õnnetuses viga saanud kolm inimest, kuid mitte eluohtlikult,» lisas Uldrich Postimehe andmetel. Kõikidest autodest on inimesed välja aidatud, keegi kuskil kinni ei ole.

Avariid on juhtunud suunaga Narva poole, mistõttu selle suuna teelõik on kinni. «Piirkonnas on väga suured ummikud, liiklust hakatakse suunama ümber,» ütles Uldrich. Ta arvas, et Tallinnasse suunduv teepool muudetakse kahesuunaliseks, et pikemaid ümbersõite vältida. «Igal juhul soovitame seda piirkonda vältida,» lausus pressiesindaja.

Valgamaal libedus eile teadaolevalt tõsisemaid õnnetusi kaasa ei toonud, küll aga oli häiritud bussiliiklus maakonnaliinidel.

Prognoositavalt hommikutundidel ilm selgineb ning libeduse oht teedel püsib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles