Piirilinna elanikud ägavad kommunaalkulude all

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldis Māris Dubļāns.
Aldis Māris Dubļāns. Foto: valgamaalane.ee

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Aldis Māris Dubļānsi sõnul tekitab paljudes piirilinna Valka elanikes muret ja nördimust küttehindade järsk tõus linna soojatarbijatele.

«Detsembris maksid renoveeritud majade elanikud Valkas kütte eest keskmiselt 80 senti ruutmeetri kohta. On aga ka neid, renoveerimata elemutes elavaid inimesi, kes maksavad kütte eest kaks eurot ruutmeetri kohta,» rääkis ajakirjanik. Eelmisel talvel olid tema sõnul küttehinnad linnas tunduvalt madalamad.

Mõnigi küttearve tõusu tõttu hätta sattunud inimene on Dubļānsi väitel nördimuse avaldamiseks ja abi küsimiseks pöördunud ka Valka linnavalitsuse ja -volikogu poole. Sealt aga on neile kinnitatud, et linn ei saa inimesi aidata muul moel kui tavapäraste toetustega: küttehinna määramisse linnajuhid sekkuda ei saa. Ka on pahastele kodanikele rõhutatud, et kuna tasud ei ületa piirhinda, on kõik seaduslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles