Järgmist suusapidu on oodata paari aasta pärast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusatajate parimaks tulemuseks jäi finaalikoht meeskondlikus sprindis, mille Raido Ränkel ja Peeter Kümmel lõpetasid kümnendana.
Eesti suusatajate parimaks tulemuseks jäi finaalikoht meeskondlikus sprindis, mille Raido Ränkel ja Peeter Kümmel lõpetasid kümnendana. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Möödunud nädalavahetusel sai Tehvandi spordikeskuses teoks selle talve suurim tippspordisündmus – Otepää maailmakarika etapp murdmaasuusatamises. Kahel päeval võistlesid ühel MK-sarja raskeimal rajal maailma suusatipud nii individuaalses kui meeskondlikus sprindis.

Edukaimaks riigiks osutus oodatult Norra, kes võttis nelja võistluse 12 poodiumikohast kokku kuus ehk täpselt poole. Rootsi jõudis esikolmikusse kahel ning Itaalia, Soome, Poola ja Venemaa ühel korral.

Peakorraldaja Jaak Mael on väga hea meel, et MK-sari taas Eesti lumele jõudis. «Nädalavahetusel toimunu oli pika eeltöö krooniks ning selle etapi lõppemine tähendab ka ühtlasi uue algust. Hetkel on esialgsete plaanide kohaselt MK-etapp Otepääl taas aastal 2017. Töö selle plaani ellu viimiseks on sisuliselt juba alanud,» rääkis Mae.

«Soovin siinkohal tänada kõiki, kes aitasid paljude suusasõprade jaoks tähtsal sündmusel teoks saada ning publikut, kes leidis tee Tehvandile,» lisas peakorraldaja.

Eesti suusatajate parimaks tulemuseks jäi finaalikoht meeskondlikus sprindis, mille Raido Ränkel ja Peeter Kümmel lõpetasid kümnendana.

Äramärkimist väärib ka poolatar Justyna Kowalczyk, kes astus tänavu Otepääl juba kaheksandat korda poodiumile kui tuli naiskondlikus sprindis koos Sylwia Jaśkowieciga kolmandaks. Sellise saavutuseni ei ole Otepääl küündinud ükski teine sportlane.

Korraldajate hinnangul ulatus kolmepäevasest programmist osa saanud publiku arv 10 000 piirimaile.

Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises toimus Otepääl juba 13. korda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles