Hiline valimisreklaam äratas politsei tähelepanu

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm

Eilsest kehtib Eestis valimistega seotud välireklaami keeld. See tähendab seda, et 21. jaanuari esimesteks minutiteks pidid asulatest kadunud olema kõik kandidaatide näopiltide või muud moodi nende kampaaniatega seotud teavitused.

Paraku sai politsei eile üle Eesti teate kolmest juhtumist, mille puhul selle nõude vastu eksiti. Neist üks rikkumine avastati Valgamaal.

Politsei ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel ütles, et Valga politsei avastas linnas patrullides ühe baari aknale kleebitud reklaamplakati, mis rikkus välireklaami keeldu. "Politsei teavitas rikkumisest kohaomanikku, plakat kõrvaldati ning rikkumise täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei väärteomenetlust.«

Peiteli kolleeg Tuuli Härson täpsutas, et baari aknal, suunaga väljapoole, oli kandidaadi pildiga peokutse. »Peo toimumisaeg oli 10. jaanuaril, kuid plakat oli maha võtmata. Politsei palus plakati eemaldada," ütles Härson BNSile.

Kerly Peitel lisas, et keeluajal poliitilise välireklaami avalikustamise eest näeb seadus ette rahalise karistuse.

Üldiselt on aga valimiskampaania Valgamaal seni kulgenud rahulikult. Kuigi üks Valgamaalase poole pöördunud Helme valla elanik juhtis tähelepanu võimalikule rikkumisele Helme asulas, kinnitas vabariigi valimiskomisjoni meedianõunik Kristi Kirsberg, et teisipäeva pärastlõunaks polnud Valgamaalt saabunud ühtegi kaebust valimiskampaania nõuete rikkumise kohta.

Ka valimiste vabatahtlike valvurite tegevust koordineeriv Andrei Liimets kinnitas, et praeguste kampaaniatega seoses polnud valvuritele teisipäeva pärastlõunaks ühtki konkreetselt Valgamaaga seotud kaebust laekunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles