Diivad ja sporditipud pakkusid mõtteainet

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa lahtised võistkondlikud meistrivõistlused mälumängus. Esiplaanil vasakul Tõrva, paremal Puka võistkond
Valgamaa lahtised võistkondlikud meistrivõistlused mälumängus. Esiplaanil vasakul Tõrva, paremal Puka võistkond Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Reede õhtul oli  Nõuni kultuurimaja arendusjuht ning maakonna lahtiste võistkondlike mälumängumeistrivõistluste peakorraldaja Kalev Lõhmus veidi murelik. Üle mitme maakonna kohale saabunud lumepilv muutis teeolud halvaks. Samuti liikus kuuldusi sellest, kuidas viirused mitu Lõuna-Eesti mälumängusõpra haigevoodisse olid suunanud.

Sellest hoolimata said kolmest mängust koosnevad meistrivõistlused, mille puhul ühtlasi tegu 22. turniiriga Palupera valla karikale, korraliku avapaugu. Tõsi, võistkondi oli veidi vähem kui korraldajad oodanuks – sedapuhku 11 – ja mitmeski lauas istus lauas istus lubatud nelja täiskasvanud ja ühe noormängija asemel vaid kolm liiget. Ent seejuures esinesid ka alakomplekteeritud võistkonnad väga edukalt.

Mõni mees seevastu oli lausa mitmekordselt kohal. Nimelt võis Põlva KEKi võistkonna liiget Koit Nooki samal ajal näha nii Nõuni kultuurimajas elusuuruses  kui paljudes ümberkaudsetes kodudes teleriekraanil, kus ta "Kuldvillakus" järjekordse võidu noppis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles