Medalilootus lõpetas viiendana

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste 10 km distantsil sai Rene Zahkna parima eestlasena 5. koha.
Meeste 10 km distantsil sai Rene Zahkna parima eestlasena 5. koha. Foto: Tairo Lutter

Reedel Tehvandil peetud naisjuuniorite 7,5 km sprindidistantsil laskesuusatamises krooniti võitjaks ukrainlanna Anastasiya Merkushyna. Hõbeda võttis austerlanna Dunja Zdouc (+5,4) ning pronksile sõitis ennast venelanna Uliana Kaisheva (+12,9).

Merkushyna ega Zdouc, kellele kuulub hõbemedal kolmapäevaselt tavadistantsilt, ei läbinud ühtegi trahviringi. Kaisheva, eelmisel aastal Nove Mestos toimunud juuniorite EMi kolmas, eksis täna mõlemas tiirus ühel korral.

Eestlannade parimana sõitis viimast aastat noorteklassi kuuluv Regina Oja välja 13. koha (+2:00,1), eksimata lasketiirus kordagi.

Oja sõnul ei jäänud ta tänase sprindisõiduga niivõrd rahule kui üleeilse tavadistantsi sõiduga. Laskmise üle eestlanna ei nurisenud. «Enne starti oli plaan lõpetada esimese 15 seas, aga ei uskunud, et olen lõpuks parim eestlanna.» 2014. aastal Nove Mestos samal distantsil kulla kaela saanud Tuuli Tomingas lõpetas täna kuue trahviringiga 37. kohal (+4:04,2). «Laskmine läks ikka väga metsa,» tõdes ta.

Teistest eestlannadest lõpetas Meril Beilmann kolme trahviringiga 29.-na (+3:08,6). Viie möödalasuga leppima pidanud Kelly Vainlo jäi 42. kohale (+4:23,8) ja samuti viis korda eksinud Kristiina Uusna finišeerus 51. tulemusega. (+7:20,4). Võistluse lõpetas 57 naisjuuniorit.

Meesjuuniorite 10 km sprindidistantsil krooniti Euroopa meistriks prantslane Fabien Claude. Venemaa esindajad Eduard Latypov (+25,6) ja Aleksandr Dediukhin (+32,4) napsasid vastavalt teise ja kolmanda koha. Esimesena jäi poodiumilt välja samuti venelane Alexander Povarnitsyn, kes kaotas Dediukhinile 1,6 sekundiga (+34,0).

Claude´i kiirust rajal toetas kindel käsi lasketiirus. Prantslase arvele ei jäänud ühtegi trahviringi. Latypov eksis mõlemas tiirus ühel korral. Võitjale sarnaselt läbis Dediukhin lasketiiru puhtalt.

Eestlaste medalilootus Rene Zahkna pidi läbima ühe trahviringi ja lõpetas võistluse viiendana (+58,2). Sportlase sõnul oli esikolmik omast klassist, tema täna ühe möödalasuga sinna ei kuulunud.

Lisaks Zahknale startisid eestlastest veel Johan Talihärm, kelle saagiks jäi nelja möödalasuga 18. koht (+2:26,2). Talihärm lausus peale võistlust, et suusk ja enesetunne olid head, kuid liigne kiirustamine tiirus tõi kaasa vead. Tarvi Sikk teenis kolme trahviringiga 43. koha (+4:02,2) ja Peeter Kompus jäi nelja möödalasuga 53. kohale (+5:12,9). Sprindidistantsi lõpetas 68 meesjuuniorit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles