Eakas proua jäi ilma suurest summast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesipuu tänav. Foto on illustreeriv.
Mesipuu tänav. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel said hulk Valgamaa elanikke kõne tundmatutelt isikutelt, kes neilt raha välja petta üritasid. Ühel juhul see neil ka õnnestus.

Politsei pressiesindaja Kerly Peitel kinnitas Valgamaalasele, et info petturitest on õige. «Vastab tõele. Sel nädalavahetusel aktiviseerusid taas kelmid, kes tegid Valgamaal telefonikõnesid eakamatele inimestele väites, et nende lähedane on õnnetusse / pahandustesse sattunud ning tema abistamiseks või pääsemaks sekeldustest politseiga tuleks loovutada suurem summa sularaha.»

Peiteli sõnul sai politsei möödunud nädalavahetusel Valgamaalt taolistest kõnedest mitukümmend teadet.

«Kuigi suurem osa elanikkonnast on teadlik tegutsevatest kelmidest ning petturite ohvriks langenud ei ole, siis veebruarikuu esimesel kuupäeval andis üks Valgas elav eakam naine petturitele 1000 eurot,» lisas Peitel.

Mesipuu tänaval elavale 87aastasele naisele selgitas end advokaadiga esitlenud mees telefonitsi, et tema lapselaps on haiglas ning ravi tarbeks on vaja kohe 1000 eurot. Naine nõustus maksega ning sellele tuldi talle ukse taha järele. Tegu oli pettusega ning naise lapselaps ohus ei olnud.

Politsei tegeleb aktiivselt petturite väljaselgitamisega. Kuritegevuse juured ulatuvad Eestist väljapoole ehk täpsemalt Leedu kanti. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei soovitab jätkuvalt taolise telefonikõne saades jääda edastatud info suhtes kriitiliseks ning kontrollida lähedastelt endilt üle, kas nad tõepoolest on hätta sattunud.

«Silmas tuleb pidada, et petturid on osavad jätmaks muljet, nagu oht on reaalne. Nad mõjutavad inimesi psühholoogiliselt ning tõstavad usaldusväärsust sellega, et teavad näiteks nende väidetavasti abivajava lähedase nime. Kuna sihtmärgiks on eakamad ja kergemini mõjutatavad inimesed, soovitame nooremal põlvkonnal vanematele ja vanavanematele edastada info tegutsevatest kelmidest välistamaks täiendavaid ohvreid,» lisas Peitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles