Jaapani diplomaat väisab Otepääd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 3. veebruaril külastas Otepääd Jaapani suursaatkonna kultuuriatašee Takashi Ato.  Suursaadik kohtus vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali ja vallavanema Kalev Lauliga ning külastas ka Pühajärve põhikooli.

Peale lõunapausi avanes ka Valgamaalasel võimalus Takashi Ato ringreisist Otepääl osa saada. Esmalt kohtuti Otepää gümnaasiumi vanema astme õpilastega ning saadik tegi kiire ülevaate Jaapanist. Selle traditsioonidest, kultuurist ja elu-olust. „Kuigi Jaapanis Eestit väga laialt ei teata siis piisab ainult kui ütelda, et sumomaadleja Baruto ( Kaido Höövelson ) on Eestist pärit ning kohe tuleb kõigile meelde mis maaga tegemist on,“ rääkis Ato.

Sumo ongi tänu Barutole üks mis kahte riiki tugevalt seob. Ometi leiab Takeshi Ato, et on veel miski mille eest ta on eestlastele hästi tänulik – skype. Oma töö tõttu viibib mees kodust kaugel ja kodustega Tokios suhtleb ta skype´i vahendusel. „Tänu skype´ile saan oma perega regulaarselt suhelda ja nende eluga kursis olla.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles