Muuseum sai uue direktori

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumi uus direktor Andres Rattasepp (vasakul) ja Valga linnapea Kalev Härk
Valga muuseumi uus direktor Andres Rattasepp (vasakul) ja Valga linnapea Kalev Härk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsuse välja kuulutatud muuseumi direktori vabale ametikohale kandideeris neli soovijat. Komisjon valis muuseumi direktoriks Tallinna Pedagoogikaülikooli kunstiõpetuse ja joonestamise eriala ning Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias magistrikraadi pärandtehnoloogia eriala lõpetanud Andres Rattasepa, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Linnapea Kalev Härk sõlmis Andres Rattaseppaga töölepingu täna, 4. veebruaril.

Valga muuseumi direktori ülesanne on tagada muuseumi tulemuslik töö, vastutada muuseumi üldseisundi ja arengu ning rahaliste vahendite sihipärase ning otstarbeka kasutamise eest.

Abielus ja kolme lapse isa Andres Rattasepp on sündinud 1970. aastal Tallinnas. Tal on pikaajaline ja mitmekülgne töökogemus. Viimati töötas Andres Rattasepp tehnoloogiaõpetuse õpetajana Palupera põhikoolis. Eelnevalt on ta pedagoogi ametis olnud nii töö- ja tehnoloogiaõpetuse kui kunstiõpetuse ja joonestamise õpetajana ning erinevate käsitööliikide juhendajana.

Lisaks on ta töötanud Eesti Draamateatris ja Tallinna Linnateatris valgusmeistrina ning A Film Eesti assistent-animaatorina.

Rattasepp leiab, et Valga muuseumi arendustegevuse eesmärkide ja nende täitumiseks ootab ees palju tööd muutmaks muuseum hästi toimivaks Valga linna allasutuseks. See on avatud, linnakodanikke kaasav, külalisi ligitõmbav ja neile positiivseid emotsioone ja kasulikku teavet pakkuv ning maakonna teisi muuseume toetav asutus. Kindel koostööpartner ning hea maine kujundajana alati pildil nii Eestis kui ka välismaal.

Andres Rattasepp on oma käsitööde rändnäitustega väljas olnud ka Valga Muuseumis. Tema tehtud kasetohust esemeid ja metallehteid nägid valgalased 2012 kunstikuu käsitöönäitusel. 2013. aastal osales ta Valgamaa meenekonkursil, kus saavutas 1. koha. Andres Rattaseppa võib seostada Palupera Käsitöökojaga, kus ta on teinud nelja viimase aasta jooksul kümneid õpitubasid suurele hulgale osalejatele.

2013. aastal tunnustas Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskselts Andres Rattaseppa pärandihoidja hõbesõlega Valga maakonna 2012. aasta väljapaistvama sündmuse korraldamise eest, milleks oli Pärandtehnoloogida sügiskool 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles