Grippi haigestumine kasvas poole võrra

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal vajas Eestis terviseameti andmetel kõikide ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstiabi 4875 inimest, haigestumine kasvas 20 protsenti. 

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 370,5. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Ida- ja Lääne-Virumaal, Narvas, Jõgeva-, Tartu-, Lääne- , Rapla- ja Viljandimaal.

Gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal kasvas gripitaoliste haigestumiste arv eelmisel nädalal rohkem kui 37 protsendi võrra, grippi haigestunute arv kasvas 50 protsendi võrra. Gripilevikut hinnatakse laialdaseks, aga haigestumuse intensiivsust jätkuvalt madalaks. Haigestumine on tõusutrendil.

Haigestunute vanuselist struktuuri analüüsides saab öelda, et gripiviiruse levik on laienenud kõikidesse vanuserühmadesse. Enim haigestusid grippi kuni viieaastased lapsed. Suurim haigestumise kasv, 82 protsenti, oli vanuserühmas 15–64 aastat. 5–14aastaste seas kasvas haigestumine kõige vähem – 50 protsenti.

E-Tervise SA andmetel on hooaja algusest vajanud haiglaravi 44 gripiviirusega patsienti, neist 16 olid eakad (65+), vanusrühmas 0–4 vajas haiglaravi 11 last, 5–9aastaste grupis kaheksa, 20–64aastaste seas kuus ja 10–19aastaste seas kolm inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles