Valga saab Ränduriraamatukogu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees leiti Valga jaamast.
Mees leiti Valga jaamast. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 6. veebruaril kell 15 saab Valgas raudteejaamas teoks Ränduriraamatukogu avamine ja leiavad aset Valga raamatukogu 150. aastapäeva pidustused.

Valga keskraamatukogu direktori Endla Schasmini sõnul on Ränduriraamatukogus raamatukogule annetatud raamatud ja Valga raamatukogule liigseks osutunud ajakirjad.

«Sellise raamatukogu eripära on, et töötajat ei ole pidevalt kohal ja laenatud raamatuid tagasi ka ei oodata, aga täiendused on teretulnud. Loodame, et Ränduriraamatukogu lugemisvara aitab bussi või rongi ooteaega sisustada ja pakub reisil ajaviidet, » ütles Schasmin.

Raudteejaamas tegutsema hakkav Ränduriraamatukogu jääb avatuks jaamahoone lahtioleku aegadel.

Valga linnaraamatukogu asutati 8. veebruaril 1865. Sel päeval kinnitas linna magistraat raamatukogu põhikirja ja linnarahvale teatati, et raamatukogu on avatud. Asutus tegutses aastakümneid raekojas ja oli ainuke raamatukogu linnas.

Valga linnaraamatukogu tegutses 1911. aastani. Siis andis linna oma raamatukogu Valga Eesti Karskuse Seltsile.

Teistkordselt avas Valga linn oma raamatukogu 21. aprillil 1925. aastal. See raamatukogu tegutseb järjepidevalt tänaseni. Seega möödub sel aastal 150 aastat raamatukogu asutamisest ja 90 aastat taasavamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles