Valga/Maks & Moorits oli võõrsil üle TTÜ KK-st

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga / Maks & Moorits. Pilt on illustratiivne.
Valga / Maks & Moorits. Pilt on illustratiivne. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Alexela Korvpalli Meistriliigas peeti maha põnev mäng, kus TTÜ KK võõrustas kodusaalis Valga/Maks & Mooritsat. Valga pani viimasel kümnel minutil oma paremuse maksma, võites mängu 89:84.

Kohtumist alustas hästi Valga, kes sai kiirelt 10-punktilise algedu. Seejärel nende hoog rauges ning TTÜ tabas kodusaalis järjepanu korve, tehes 18:4 vahespurdi ja juhtides omakorda esimese veerandi lõppedes 21:17. Teisel kümnendil oli juba TTÜ see, kes oma eduseisu kasvatas, juhtides hetkeks 11 punktiga. Ühepoolset mängu ei jätkunud kauaks, kuna veerandaja teises pooles oli aktiivsem taas Valga. Poolajapausile minnes juhtis siiski TTÜ, seisuks 46:45.

„Jonnima hakkame, see on meie viga terve hooaja olnud. Kui me hoo üles saame oleme õnnelikud ja siis on kõik hästi, nagu täna. Kui mõned head visked ära paned, teed head liigutused. Kolmas veerandaeg oli meie jaoks täielik bardak. Viskame hästi läbi terve hooaja, aga kohati ei saa viskele ja visked on liiga rasked ja nii see läheb,“ rääkis Valga mängija Kristo Saage Delfi TV eetris.

Kolmas veerandaeg kuulus täielikult TTÜ KK-le, kes mängisid meeskondlikult, kasvatades iga minutiga oma eduseisu. Valgal ei õnnestunud neid peatada ning enne otsustavad kümmet minutit oli kodumeeskond peal 71:55. Viimasele veerandajale tuli Valga/Maks & Moorits vastu täiesti muutunud meeskonnana. Mängijad võitlesid, nägid vaeva ning iga hetkega vahe TTÜ-ga vähenes. Alates veerandi keskpaigast olid juhtohjad juba külaliste valduses, kes võitsid kohtumise lõpuks 89:84.

„Saatuslikuks sai täna, et kohtunikud kõrvaldasid vastasmeeskonna treeneri, mis andis neile suure tõuke,“ rääkis TTÜ peatreener Heino Lill. Ta lisas: „Meil neljandal veerandajal mängu distsipliin kadus ja pall ei liikunud enam nii nagu enne. Mängijad arvasid, et võit on käes. See on meie probleem, et kui mõne noorema poisi sisse panen, siis vastased karistavad selle kohe ära.“

Valga resultatiivsemad olid Kristo Saage ja Reinis Strupovics 18 punktiga. Neid toetasid Jurijs Aleksejevs 16 ning Edgars Krumins ja Viljar Veski 13 punktiga. Üleplatsimehed olid TTÜ poolelt Kiur Akenpärg ja Joonas Järvelainen, kes mõlemad viskasid 20 silma. Jaan Puidet lisas 18 ja Mooses Kaja 16 punkti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles