Tõrva linna 2015. aasta eelarve vaatab tulevikku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnavalitsuse hoone
Tõrva linnavalitsuse hoone Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavuse Tõrva linna eelarve kogumahuks on 3,49 miljonit eurot.

Suurima osa eelarvest hõlmavad kulutused haridusele, kuid ette on nähtud ka mitmete investeeringute tegemine. Tõrva linnapea Maido Ruusmann sõnas, et tänavune linnaeelarve on tulevikku vaatav ning panustab Tõrva kui Mulgi-Valgamaa piirkonna tõmbekeskuse elu- ja ettevõtluskeskkonna arengusse. “Eelarves oleme ette näinud vahendeid Tõrva uue laululavahoone projekteerimisele, Tõrva Kultuurimaja II korruse rekonstrueerimiseks ja Tõrva Gümnaasiumiga seotud investeeringuteks.

Lisaks on plaanis rekonstrueerida linna ning Politsei- ja Piirivalveameti koostöös Veski tänaval asuv politseimaja, milleks kulub ligi 80 000 eurot,“ lisas Ruusmann. Linnapea tõi välja, et noorte tõrvakate huvisid ja vajadusi silmas pidades teostatakse investeeringuid ka noortekeskuse juures asuva jalgpalliväljaku rekonstrueerimiseks ning tõstetakse juba teist aastat järjest 7% võrra haridusvaldkonnaga seotud töötajate töötasusid. Lisaks jätkab linn 2015. aastal ka rannaalade korrastamist, investeerib teede ja tänavate kordategemisse, paigaldab uusi tänavavalgustuspunkte ja jätkab linna keskväljaku rekonstrueerimiseks vajalike ettevalmistustööde teostamist.

Eelarves on planeeritud kulutusi ka Mulgimaa omavalitsuste koostööle ning piirkonna turundustegevusteks. 2015. aasta Tõrva linna eelarvest antakse tõrvakatele otsustada 10 000 euro kasutamine. Tõrvakatel ja linna sõpradel oli võimalus kuni 31. jaanuarini esitada ideid ja mõtteid, kuidas võiks kõige otstarbekamalt kasutada 10 000 euro suuruse summa linna eelarvest. Kokku esitati üle 30 ettepaneku, mis omakorda pannakse rahvahääletusele.

Ülevaade Tõrva linna 2015. aasta eelarve kohta on leitav Tõrva linna koduleheküljelt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles