Pühajärvel kõlasid talveöös armastatud laulud ja lehvisid trikoloorid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel talveöölaulupeol kogunes Pühajärve laululava kaare alla 30 koori 500 lauljaga üle Eesti.
Eelmisel talveöölaulupeol kogunes Pühajärve laululava kaare alla 30 koori 500 lauljaga üle Eesti. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Pühajärve laululaval sai teoks juba kolmas talveöölaulupidu. Kooride rohkuse poolest oli tegemist rekordilise ettevõtmisega. 

Kuigi Otepääd tuntakse eelkõige just sportimisvõimaluste poolest ning talve saabudes ka talvepealinnana, siis veebruari esimesel nädalavahetusel, täpsemalt reede õhtul pakuti kõigile hoopis kultuurilist vaheldust. Aset leidis juba traditsiooniks saanud talveöölaulupidu. 

Kui varasemal kahel aastal on peost osa võtnud umbes 20 koori 400 lauljaga, siis seekord oli talvepeole korraldajate teatel tulnud juba 30 koori ja 500 lauljat üle Eesti. Populaarne ei ole see pidu mitte ainult lauljate, vaid ka kaasaelajate hulgas. Lumine ja kraadide poolest nullilähedane ilm tõi seegi kord kohale tuhatkond kaasalauljat ja muidugi ei puudunud traditsiooniline tünnisaun saunalistega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles