Vastne suusamaa leidis kohe aktiivset kasutust

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi mäel töötav suusatõstuk valmis juba eelmisel aastal, võttis riiklikult järelevalvelt kasutusloa saamine aega.
Kuigi mäel töötav suusatõstuk valmis juba eelmisel aastal, võttis riiklikult järelevalvelt kasutusloa saamine aega. Foto: Arvo Meeks

Karula vallas Lüllemäel on eilsest ametlikult avatud suusamaa. Värsked nõlvad õnnistasid pärast lindilõikamist sisse kohaliku põhikooli õpilased, kes uutel mägedel juba kuu aega harjutanud olid.

Lõplikult valminud suusamaa on täiendus juba aastaid tegutsenud Karula-Lüllemäe tervise- ja spordikeskusele, mis tegeleb nii majutuse ja toitlustuse kui laagrite, matkade ja muude sportimisvõimaluste pakkumisega. Nüüd saavad kohalikud ja turistid sportida ka talvel.

Suusamaal saab kelgutada, mäesuusatamisega tegelda ja lumerõngaga mäest alla lasta. Mäe ümber ja metsade vahel kulgevad eri distantsidega murdmaasuusarajad, millele sisse aetud klassika- ja vabastiili suusajälg. Nõlvu teenindab eelmisel aastal valminud mäetõstuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles