Linnajuhid kutsusid ettevõtjad taas kohvile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allain Karuse
Allain Karuse Foto: Arvo Meeks

Valga muuseumis leidis kolmapäeval, 11. veebruaril aset kolmas Valga linnajuhtide ja ettevõtjate hommikusöök, kus arutati ühiselt linna arengut puudutavaid teemasid. Ligi 20 osalenud ettevõtjat sai ülevaate linna olulisematest tähtsündmustest. Arutelu käigus tööhõive teemal olid fookuses noored, andis teada Valga linnavalitsuse ettevõtluse ja arengu spetsialist Sille Roomets.

Valga aselinnapea Lauri Drubinš andis ülevaate tänavustest Valga tähtsündmustest ning tänas senise toetuse eest. Drubinš juhtis ettevõtjate tähelepanu sellele, et hästi korraldatud suurüritused on hea võimalus saada tähelepanu, luua positiivseid emotsioone ja seeläbi nii linna kui enda mainet kujundada. «Igast järgmisest külalisest võib saada järgmine linnaelanik, töötaja või ettevõtja,» sõnas ta.

Valgamaa tööhõivekava koostamise plaanist rääkis Teet Reedi Valgamaa arenguagentuurist. Reedi tutvustas ettevalmistuse käigus eri osapooltelt kogutud ideid: viia majandus- ja ettevõtlusharidus koolidesse, aktiveerida õpilasfirmasid, luua maakondlik ajujaht, arendada koostööd ettevõtete vahel. Ettevõtjaid kutsuti üles andma õpilastele praktilisi loenguid ja tutvustama enda kogemusi.

Linnapea Kalev Härgi sõnul on sellistest kohtumistest palju kasu. «Saime täna olulise sõnumi, et ettevõtjad ootavad lahendusi just noorte töölerakendamiseks, nende ettevõtlikkuse tõstmiseks ja töökogemuse saamiseks. Tehti ettepanek suunata tööhõivetegevused 80 protsendi ulatuses noortele.»

«Arutelus toodi välja keerulisus kooliõpilaste töölevõtmisel ning liiga suur maksukoormus osalise tööaja rakendamisel, mis takistavad ettevõtjatel noori hooajaliselt tööle võtmast. Meie soovitus on rohkem koostööd Riigikogu tasandil, et töötada välja parem lahendus noorte töölevõtmiseks ja sotsiaalmaksukoormuse kergendamiseks osalise tööaja puhul,» lisas ettevõtja Allain Karuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles