Valgamaalase toimetust külastas Läti väljaanne

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija esindus Valgamaalasel külas.Peatoimetaja Ingūna Johansone (paremal) ja küljendaja Olita Cīrule
Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija esindus Valgamaalasel külas.Peatoimetaja Ingūna Johansone (paremal) ja küljendaja Olita Cīrule Foto: Arvo Meeks

Valgamaalase toimetusel käis 10. veebruaril külas Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija viieliikmeline esindus: peatoimetaja Ingūna Johansone, ajakirjanikud Aldis Māris Dubļāns ja Aivars Zilbers, korrektor Vineta Putniņa ning küljendaja Olita Cīrule. Kokku on Ziemeļlatvija toimetuses 12 töötajat.

Valgamaalase peatoimetaja Sirli Homuha tutvustas külalistele Valgamaalase toimetust, töötajaid ning tööprotsessi. Külalised esitasid rohkesti küsimusi. Nagu ütles Ingūna Johansone, tuli kahe lehe vahel ilmsiks mõndagi sarnast.

Samas leidsid külalised, et mõnd asja võiks ka Valgamaalaselt eeskujuks võtta. Näiteks kulub Valgamaalase toimetuses lehe tegemiseks vähem paberit ja suurem osakaal on arvutis tehtaval.

Johansone tõi ühe murena välja, et Lätis püüavad poliitikud vahel mõjutada seda, mida ajaleht kajastama peaks. Näiteks olid hiljuti Valka linnajuhid pahased, et Ziemeļlatvija nende töötasu tõusust kirjutas. «Nemad leiavad, et oleme pahad, kui sellistest asjadest kirjutame. Meie jällegi leiame, et peame sellistest asjadest kirjutama, kuna see näitab võimulolijate kohta nii mõndagi ja pakub ka rahvale huvi.»

Juttu tuli nii Eesti kui Läti igapäevaelust, aga ka rahvusvahelises elus toimuvast – näiteks Ukraina konfliktist.

Tihedamad sidemed kahe lehe vahel said alguse mõne aasta eest, kui Valgamaalase peatoimetaja Sirli Homuha võttis ühendust oma kolleegiga Ziemeļlatvijast Ingūna Johansonega. Nüüdseks on teoks saanud vastastikused külaskäigud ja aset leiab iganädalane infovahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles