Tallinn näitas end Valgas kultuuripealinnana

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti tuur
Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti tuur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval said Valga linnaparki kogunenud osa Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti tuurist. Peoplatsi piirasid suurte ürituste reklaamtahvlite rida ja infotelk. Püsti oli pandud lava.

Ühes telgis õpetasid Eesti Nuku- ja Noorsooteatri näitlejad Liivika Hanstin ja Tiina Tõnis Valga lastele, kuidas porolooniribadest ja paarist pulgast endale nukk teha ja sellega oma mängu mängida. Üheksa-aastane Valga tüdruk Jaanika Lõiv valmistas endale lausa viis nukku.

Teises telgis õpetasid Tallinna tsirkusetrupi Folie noored artistid mitmesuguste trikkide tegemist. «Siin on püüdlikud lapsed, hästi avatud ja valmis uusi asju proovima,» kiitis Folie liige Elyca Edovald Valga lapsi.

Ekraanil reklaamiti Tallinna kui kultuuripealinna järgmise aasta tegemisi. Laval astusid üles nukunäitlejad, tsirkuseartistid, lauljad. Eesti Nuku- ja Noorsooteater esitles oma lavastust «High School Musical».

Nukuteatri näitlejad Jevgeni Moissejenko, Pavel Šnjagin ja Rima Zainullina tegid mitu etteastet erinevate nukuliikidega, esinedes nii üksi kui grupis, igaüks oma nukuga ja kõik koos ühega.

Tsirkuseartistid reklaamisid oma esinemisega järgmisel aastal toimuvat uue tsirkuse festivali «Tsirkusepuu».

Sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liikme Jaanus Mutli sõnul on kultuuripealinna tuuri mõte öelda tere tulemast Tallinna ja mitte ainult selleks, et teiste tegemisi vaadata, vaid ka esineda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles